Gevulde tomaat met quinoa en geitenkaas

Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden. Je kunt het als lunchgerecht eten of bijgerecht ’s avonds. Ik heb gekozen voor quinoa omdat het makkelijk is om klaar te maken en bovendien heel gezond is. Quinoa is een zaad en bevat veel meer eiwitten dan bijvoorbeeld zilvervliesrijst. Voor vegetariërs een goede plantaardige vleesvervanger. Het is voedzaam, glutenvrij en draagt bij aan het behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel.

Gevulde tomaat met quinoa en geitenkaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 grote tomaten (vleestomaten)
  • 1 ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 30 g olijfolie
  • 100 g quinoa, schoon gespoeld
  • 200 g groentenbouillon
  • peper en zout
  • 20 g pijnboompitjes
  • 500 g water
  • 150 gr geitenkaas

Bereiding

  1. Hol de tomaten uit en laat ze ondersteboven uitlekken.
  2. Doe de ui - gepeld en in vier stukken - samen met de paprika - zonder zaadlijst en in stukken - en de teen knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 6.
  3. Spatel naar beneden. Voeg tijm en olijfolie toe en sauteer 5 min/120°/lepel zonder maatdopje.
  4. Voeg de gespoelde quinoa en de groentenbouillon toe en kook 18 min/100°/linksom/snelheid 1.
  5. Voeg de pijnboompitjes, peper en zout toe en meng 8 sec/linksom/snelheid 2,5.
  6. Vul de tomaten met het quinoa mengsel en de geitenkaas en zet ze in de onderste Varomaschaal. Doe 500 g water in de mengbeker en plaats de Varomaschaal, stoom 10 min/Varoma/snelheid 1.

Serveertip

Strooi er wat verse blaadjes basilicum over, eet smakelijk!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!