Mosselen op Thaise wijze

Weer eens iets anders dan de klassieke mosselen met friet én een minder vette variant. De smaken van gember, knoflook, curry, koriander en kokosmelk combineren heel goed met de mosselen. De saus kun je ook nog opeten met rijst of stokbrood. Eenvoudig en snel klaar te maken.

Let bij het kopen van currypasta op het E-nummer 621 ofwel Mononatriumglutamaat, MSG, Vetsin… Deze synthetische smaakversterker kan voor allerlei gezondheidsklachten zorgen. Echt vermijden.

Bereidingswijze

Aantal personen: 2-3

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 2 sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • 3 cm geschilde gemberwortel
  • 20 gr verse koriander
  • 2 stengels bleekselder in stukjes gesneden
  • 200 gr gehakte gepelde tomaten
  • 1 el kokosolie
  • 1 el currypasta
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl zout
  • 250 gr kippenbouillon
  • 250 gr kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Maak de mosselen schoon. Gooi de kapotte exemplaren weg en ook de mosselen die open blijven staan (tik er zachtjes mee tegen het aanrecht, als ze niet dicht gaan kun je ze beter weggooien). Verdeel de mosselen in de Varoma schaal en inlegschaal en zet apart
  2. Doe de koriander in de mengbeker en hak 3 seconden/snelheid 8 en zet apart
  3. Doe de sjalotjes, gember en knoflook in de mengbeker en hak 3 seconden/snelheid 6 en spatel alles naar beneden
  4. Voeg de kokosolie, currypasta, kokosbloesemsuiker en bleekselder (in stukjes gesneden) toe en sauteer 3 min/100°/stand lepel
  5. Voeg de tomatenstukjes, zout en kippenbouillon toe. Plaats de Varomaschaal met mosselen en stoom 15 min/Varoma/snelheid 1
  6. Controleer of alle mosselen open zijn... Stoom anders nog een paar minuten
  7. Verwijder de Varomaschaal en zet apart met het deksel er nog op
  8. Voeg de kokosmelk en de koriander toe en laat de saus indikken 10 minuten/Varoma/snelheid 1 à 2. Plaats het stoommandje (van de mengbeker) bovenop om spetteren te voorkomen

Serveertip

Doe eerst de mosselen in schaaltjes en verdeel de saus erover...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!