Frisse citroentaart

Frisse citroentaart met een verrassende bodem van amandel, quinoa en speltmeel. Het kostte me een half uurtje om deze taart te maken in mijn Thermomix. Super recept van Louise Keats, een echte aanrader! Ik gebruik altijd biologische citroenen ivm de giftige waxlaag op de schil. Let ook op met het kopen van kokosmelk, deze kan veel schadelijke E-nummers bevatten. Ik raad de kokosmelk van Go-Tan in kartonnen verpakking aan.

Frisse citroentaart

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 60 gr rauwe amandelen
  • 40 gr quinoa vlokken
  • 80 gr speltbloem
  • 60 gr volkoren speltmeel
  • 100 gr roomboter
  • 1 ei
  • 3 tl koud water
  • 0,5 tl vanille poeder
  • Voor de vulling:
  • Zeste van 3-4 biologische citroenen (naar eigen smaak, ik heb er 4 gebruikt)
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 60 gr honing
  • 180 gr vers geperst citroensap
  • 2 el maïzena
  • 150 gr kokosmelk
  • 3 eieren
  • 3 eigelen
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C
  2. Doe de amandelen en quinoa vlokken in de mengbeker en hak 10 sec/snelheid 7
  3. Voeg de speltbloem, speltmeel en de roomboter toe en mix 10 sec/snelheid 5
  4. Voeg het ei, water en vanille poeder toe en kneed 15 sec/kneedstand
  5. Vorm een bal van het deeg en leg het op een vel bakpapier. Rol het uit tot een dikte van 2-3 mm. Leg de ingevette bakvorm ondersteboven op het deeg en draai het om. Duw het deeg zachtjes aan in de bakvorm. Verwijder overtollig deeg van de randen. Bekleed met een vel bakpapier en doe er een steunvulling in. Bak de bodem 15 min in een voorverwarmde oven op 160°C.
  6. Spoel de mengbeker goed schoon
  7. Doe de citroenzeste in de mengbeker en hak 15 sec/snelheid 9 - spatel naar beneden
  8. Voeg de kokosbloesemsuiker toe en hak 10 sec/snelheid 8
  9. Voeg de honing, citroensap, maïzena, kokosmelk, eieren, eigeel en snufje zout toe en mix 10 sec/snelheid 6
  10. Giet deze vulling voorzichtig over de afgekoelde taartbodem en bak de taart 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!