Scampi’s met curry en courgetti

Scampi’s met curry en spaghetti van courgette en wortel. Een makkelijk, maar super lekker gerecht dat je heel snel klaar maakt in de Thermomix. De scampi’s en de spaghetti van groenten worden gestoomd in de Varoma, terwijl je in de mengbeker een heerlijke currysaus maakt. Hét ideale Thermomix recept van Sandra Bekkari, met kleine aanpassingen van mijn kant.

Scampi's met curry en courgetti

Aantal personen: 4
:
:

Ingrediënten

  • 16 tot 20 scampi's (ontdooid), gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 1 courgette, in sliertjes gesneden
  • 1 wortel, in sliertjes gesneden
  • 20 gr olijfolie
  • 1 sjalot, gepeld en gehalveerd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel, geschild
  • 1/2 stengel citroengras, in stukjes
  • 1/2 appel (liefst biologisch)met schil, in blokjes gesneden
  • 1 rode puntpaprika, in dunne sliertjes gesneden
  • 1 à 2 tl currypoeder
  • 1 tl kurkuma
  • snufje paprikapoeder
  • 1 tl groentenbouillon pasta
  • 250 gr kokosmelk
  • peper en zout
  • piment d'Espelette
  • verse koriander
  • fijn gesneden bosuitje

Bereidingswijze

  1. Leg de scampi's in de onderste Varomaschaal en kruid ze met piment d'Espelette
  2. Doe de spaghettislierten van courgette en wortel in de bovenste Varomschaal, besprenkel ze met olijfolie, peper en zout
  3. Doe de sjalot, knoflook, gember en citroengras in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 8 en spatel alles naar beneden
  4. Voeg de olijfolie, curry, kurkuma, paprikapoeder en groentenbouillonpasta toe en sauteer 3 min/120ºC/snelheid 1
  5. Voeg de stukjes appel, paprikasliertjes en kokosmelk toe. Plaats de Varomaschalen en stoom 8 min/Varoma/linksdraaiend/snelheid 1
  6. Verdeel de saus over de bakjes, voeg de spaghetti van courgette en wortel toe, verdeel de scampi's erover en werk af met verse koriander en bosuitje

Serveertip

Stoom eens wat zeekraal mee tussen de sliertjes van courgette en wortel, dat geeft een extra zilte smaak.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!