Groene gazpacho

Deze groene gazpacho is een welkome variant op de gewone rode gazpacho (zie recept handboek). Gemaakt van o.a. komkommer en doperwtjes met verfrissende citroen en pittige bieslook geeft dit een heerlijk koud soepje én nog gezond ook. Zo gemaakt in de Thermomix!

Groene gazpacho

Aantal personen: 6
:
:

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 2 komkommers (ca. 575 gram)
  • 10 gr bieslook vers
  • 200 gr diepvries doperwtjes
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • flinke hand ijsblokjes
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl groentenbouillonpasta (kan ook 1/2 groentenbouillonblokje)
  • snufje zout en peper
  • 100 ml ijskoud water

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommers en hak in grove stukken, bewaar een stukje om fijn te snijden en later toe te voegen
  2. Doe de komkommer (ca. 550 gram) in stukken in de mengbeker en voeg de knoflook, bosuitje en bieslook toe
  3. Mix 5 seconden op snelheid 5 en spatel alles naar beneden
  4. Voeg de overige ingrediënten toe en mix 3 min/snelheid 10

Serveertip

Voeg voor het opdienen wat fijn gesneden blokjes komkommer toe en versnipper er wat bieslook en wat ringetjes van bosui over.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!