Koud avocadosoepje

Een heerlijk fris soepje en boordevol gezonde stofjes. Avocado is super gezond, zit vol gezonde vetten, verlaagt je bloedsuikerspiegel, werkt ontstekingsremmend en cholesterolverlagend. Doordat de vrucht rijk is aan vitamine A en antioxidanten heeft het een beschermend effect voor de ogen en is goed voor de huid. Bevat ook veel vitamine C, E en K dat belangrijke antioxidanten zijn voor het hart. Bevordert de lever- en darmwerking. Genoeg redenen om snel dit soepje te maken…

Avocado is niet lang houdbaar en verkleurt snel. Door het toevoegen van citroensap kun je dit tegengaan, maar probeer het toch de dag zelf nog op te eten.

Koud avocadosoepje

Aantal personen: 4-6 personen
:
:

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1/2 sjalotje
  • 2 rijpe avocado's
  • rasp van 1 citroenschil (onbespoten)
  • 2 el citroensap
  • 6 takjes dille
  • 3 sprietjes bieslook in stukjes
  • 6 druppels tabasco
  • 250 ml biogarde yoghurt
  • 1/2 tl zeezout en wat peper

Bereiding

  1. Doe de knoflook en sjalot in de mengbeker en hak 5 sec/snelheid 5 en spatel alles naar beneden
  2. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil van de avocado's en voeg het toe in de mengbeker
  3. Voeg alle andere ingrediënten toe in de mengbeker en pureer 30 sec/snelheid 8
  4. Voeg scheutje voor scheutje wat water toe totdat de gewenste dikte bereikt is mengen op snelheid 3
  5. Zet het eventueel nog in de koelkast om helemaal koud te laten worden

Serveertip

Serveer de soep in glaasjes en werk af met wat dille, scheutje olijfolie, geroosterde pijnboompitjes. Voor extra versiering heb ik Bernagie (komkommerkruid) toegevoegd, een super gezond eetbaar bloemetje. Boordevol vitaminen en mineralen en goed voor de hormoonbalans...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!