Mini frittata’s

Deze mini groentemuffins zijn erg lekker als ontbijt, of lunch en zelfs s’avonds als lichte maaltijd bij wat gegrilde asperges of een salade. Multi inzetbaar dus. Eenvoudig en snel te maken en je kan ze een paar dagen bewaren in de koelkast. Je kunt volop variëren met de groenten, maar gebruik liever geen tomaten omdat deze te waterig zijn. Ik heb gekozen voor zongedroogde gemarineerde tomaten, die ik in kleine stukjes toegevoegd heb. Een gezonde en voedzame groentemuffin oftewel frittata!

Geïnspireerd door de frittata’s uit het nieuwe boekje van Rens Kroes – On the go .

Mini frittata's

Aantal: 12 stuks
:
:

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • kokosolie
  • 8 eieren
  • 3 volle handen verse spinazie
  • 75 gr feta
  • 6 in olie gemarineerde zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
  • snufje piment d'espelette
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet de muffinvormpjes in met kokosolie
  2. Doe de sjalot en knoflook in de mengbeker en hak 3 sec/snelheid 6 - en spatel alles naar beneden
  3. Voeg wat kokosolie toe en fruit aan 5 min/100°C/snelheid 1
  4. Snipper ondertussen de spinazie en verdeel het over de 12 muffinvormpjes
  5. Voeg aan het uitje en knoflook in de mengbeker de eieren, piment d'espelette, peper en zout toe en mix 30 sec/snelheid 4
  6. Verdeel het eimengsel over de muffinvormpjes
  7. Brokkel de feta en stukjes zongedroogde tomaat erover
  8. Bak de frittata's 30 minuten op 180°C in de oven tot ze goudbruin zijn

Tip

Ik gebruik het liefst papieren muffinvormpjes in een muffinvorm, deze vet ik goed in met kokosolie zodat de frittata's gemakkelijk loslaten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!