Rabarberijs

Rabarberijs met minder suiker, een uitdaging om te maken. Rabarber is van nature nogal zuur, door het aanwezige oxaalzuur. Meestal wordt dit gecompenseerd door het toevoegen van veel suiker. In dit recept gebruik ik ahornsiroop en honing, beide van goede kwaliteit. Het blijft suiker, maar een gezonder alternatief voor gewone suiker. De munt zorgt voor een lekkere frisse smaak.

Rabarberijs

Ingrediënten

  • 400 gr rabarber in stukken van 3 cm (gewassen)
  • 1 el ahornsiroop
  • 20 gr honing (koudgeslingerd) of meer naar smaak
  • 200 gr volle griekse yoghurt

Bereidingswijze

  1. Doe de rabarber en ahornsiroop in de mengbeker en kook 10 min/90ºC/snelheid 1
  2. Voeg de griekse yoghurt toe en mix 20 sec/snelheid 6
  3. Doe het mengsel in een bakje en vries het in voor minstens 3 tot 5 uur (ik gebruik een siliconenvorm voor ijsblokjes)
  4. Snij het bevroren rabarberijs in stukken en doe het in de mengbeker en mix 15 sec/snelheid 6
  5. Spatel alles naar beneden, voeg de honing toe en mix 15 sec/snelheid 6, herhaal totdat de ijskristallen weg zijn

Tip

Hoe langer je het mengsel invriest, hoe meer ijskristallen. Tussendoor mixen kan dit oplossen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!