Chocolate slice
Chocolate slice van zoete aardappel, appel en verse dadels zorgen voor gezonde vezels en natuurlijke suikers. Dat maakt deze chocolate slice een stuk gezonder én het smaakt heerlijk! Naar een soort zacht brownie. Als je gedroogde dadels gebruikt gaat het suikergehalte wel iets omhoog. Gebruik wijnsteenbakpoeder als je deze chocolate slice glutenvrij wilt maken. Recept van Louise Keats.
Matcha muesli repen
Deze matcha muesli repen zijn gemaakt van amandelen, havermout, chia zaadjes, spelt, dadels, kokosrasp, raw chocolat nibs en voorzien van een laagje heerlijke matcha chocola. Matcha is een groene thee in poedervorm en dit geeft een klein beetje een bittere smaak, die heerlijke combineert met de rest. Geïnspireerd door Alyce Alexandra heb ik de muesli repen iets minder zoet gemaakt. Ik heb een silicone bakvorm gebruikt waar je 12 repen uithaalt. Lekker tussendoortje zo gemaakt in de Thermomix!
Appel- en perencake met laurier
Glutenvrije appel- en perencake van boekweit en amandelen. Zo snel gemaakt in je Thermomix en zo lekker van smaak door de laurier. Het recept is van Dani Valent en ik heb enkel de hoeveelheid suiker aangepast en daarvoor in de plaats een banaan toegevoegd, waardoor de cake ook iets minder droog wordt. Inmiddels al vele malen gemaakt en het is een echte aanrader.
Snel en eenvoudig in gebruik
Thermomix is krachtig en veelzijdig, waardoor u tijd kunt besparen en u veel van het kookproces kunt automatiseren, vooral met de functie "Geleid Koken" voor de betrouwbaarheid van het recept. Het is een slim ontwerp, het is ook eenvoudig te bedienen, met een eenvoudige touchscreen interface die precieze controle binnen handbereik plaatst.
Dagelijkse koken wordt ongelooflijk makkelijk gemaakt met Thermomix!
Eén machine, vier niveau’s om te koken
12 toestellen gecombineerd in één geweldige machine maken de mogelijkheden eindeloos met Thermomix. Wegen, mixen, mengen en blenden, hakken, malen, kneden, opkloppen, roeren, stomen, koken, emulgeren en gecontroleerd verwarmen. Dankzij de vier kookniveau's kan de Thermomix in slechts 30 minuten een complete gezonde maaltijd koken. Voeg uw ingrediënten toe, stel de tijd, temperatuur en snelheid in en laat de Thermomix de rest voor u doen.
Amandel kruidcake
Deze kruidcake is gemaakt van gemalen amandelen en speltmeel. Verse gember, kaneel, kardemon en kruidnagel zorgen voor de kruidige toets. Door karnemelk te gebruiken krijgt de cake een luchtige structuur. Gebruik je liever plantaardige melk dan kun je 2 tl citroensap extra toevoegen om die luchtige structuur te krijgen. Het recept komt van Louise Keats, ik heb er zelf wat extra specerijen eraan toegevoegd.
Ontdek nu zelf het nieuwe koken met de Thermomix
Snel, lekker én gezond koken met de Thermomix!
Ontdek de nieuwe manier van koken met dit revolutionaire alles-in-1 keukenapparaat. Met zijn 12 ingebouwde funkties maakt hij heel wat andere apparaten overbodig zoals mixer, blender, steamer, broodmachine, ijsmaker, koffiemolen, weegschaal, keukenwekker etc... Met de Thermomix maak je op een eenvoudige én snelle manier een complete maaltijd in slechts 30 minuten. Bovendien neemt hij het lastige routinewerk van u over zodat u uw handen vrij ...
Hartige taart met pompoen, feta en salie
Pompoenen zijn super gezond, behalve vitamine A zit er vele andere vitaminen in het knal-oranje vruchtvlees. Reden genoeg om het vaak te gebruiken in je gerechten. De bodem van deze taart is gemaakt van speltbloem en de smaak van gekarameliseerde uien in balsamico azijn past prima bij de geroosterde pompoen, feta en salie.
Gele courgette soep met kerrie en kurkuma
Naast de groene courgette bestaat er ook een gele variant. De smaak is hetzelfde alleen de schil en het vruchtvlees zijn geel. Om die gele kleur te behouden heb ik er kerrie en kurkuma aan toegevoegd. Een teentje knoflook en wat verse gember maken er een lekker pittig soepje van. Courgette is zeer gezond, bevat weinig calorieën en zit vol met vitamine, mineralen én vezels. De gezonde eigenschappen van kurkuma, knoflook en gember maken er een kommetje krachtvoer van.
Chocolade taart met frambozen
Door pure chocolade (minstens 70% cacao) te mengen met zijdentofu is deze chocolade taart helemaal niet zwaar, gevaarlijk lekker om van te blijven eten. De frambozen zorgen voor een zurige toets. Zijdentofu is de zachte vorm van tofu en vergelijkbaar met plattekaas of volle yoghurt. Tofu heeft een neutrale smaak, en wordt dan ook vooral voor de textuur en voedingswaarde gebruikt. Veel hoogwaardige eiwitten, cholesterolvrij en arm aan verzadigde vetten. Een wonderbaarlijke combinatie!