Vegan limoentaart

Deze vegan limoentaart is gemaakt van plantaardige ingrediënten en bak je niet in de oven, maar gaat in de vriezer of koelkast. In plaats van eieren, roomkaas, kwark en roomboter maak je deze taart met cashewnoten en kokosmelk. De textuur is heerlijk zacht en romig en de smaak is zeer intens. De spinazie geeft de mooie groene kleur, de limoen de lekkere frisse smaak. Bovendien supersnel gemaakt in de Thermomix in een paar minuten tijd! Ik vind het heel leuk om met verschillende dingen te experimenteren en dit is zeker een blijvertje. Je kunt de taart 5 dagen bewaren in de koelkast of 1 maand in de diepvries. Recept komt van Audrey Fitzjohn en die heb ik aangepast voor de Thermomix.

Vegan limoentaart

Aantal porties: 9
Bakvorm: 18 x 18 cm

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr dadels, ontpit, gehalveerd
  • 20 gr geraspte kokos
  • de geraspte schil van een halve limoen (liefst bio)
  • 1 el kokosolie, gesmolten
  • Voor de vulling:
  • 190 gr cashewnoten 10 min geweekt in kokend water
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 120 ml kokosroom
  • 120 ml limoensap
  • 2 handenvol spinazie
  • de geraspte schil van 1 limoen (liefst bio)
  • 2 el crèmehoning

Bereidingswijze

  1. Week de cashewnoten 10 minuten in kokend water en zet apart
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier
  3. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de mengbeker en mix 10 sec/snelheid 10
  4. Doe het deeg in de bakvorm en druk stevig aan met je handen
  5. Laat de cashewnoten goed uitlekken en doe samen met de overige ingrediënten voor de crème in de mengbeker en mix 10 sec/snelheid 10
  6. Spatel alles naar beneden en herhaal 10 sec/snelheid 10
  7. Schenk de crème op de taartbodem en zet het geheel 2 uur in de vriezer alvorens te snijden
  8. Daarna kun je de taart in de koelkast bewaren of in de vriezer

Serveertip

Decoreer de taart met gemalen pistachenootjes, geraspte limoen en partjes limoen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig heerlijke gezonde recepten!